Академия за вампири - Ришел Мийд
Страница 1 от 15 • Share •
Страница 1 от 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15 
Академия за вампири - Ришел Мийд

Академия за вампири
Ришел Мийд
Добре дошли в академия "Свети Владимир"!
"Академия за вампири" е поредица книги, разказващи историята на Роуз Хатауей - импулсивно момиче дампир, обучаваща се за пазител на своята най-добра приятелка и принцеса в моройското общество - Василиса Драгомир. Докосна от сянката, Роузмари се оказва винаги в епицентъра на проблемите, готова да защити Лиса и приятелите си, тя се сблъсква не само с училищните проблеми в академията, но и с много по-ужасяващите стригои. Безнадеждно влюбена в своя наставник и втори пазител на моройската принцеса, Дмитрий Беликов, Роуз лавира между проблемите, желанията и задълженията си с подлудяваща читателя харизма.
Поредицата се състои от шест книги - Vampire Academy, Frostbite, Shadow Kiss, Blood Promise, Spirit Bound, Last Sacrifice. Първите пет вече са издадени в Америка, шестата предстои на 14.12.2010. В България вече можем да се радваме на Академия за вампири и Ледено ухапване. Третата книга ще бъде издадена от издателство Ибис през май месец!
Повече за книгите
(издадени на български)
(издадени на български)
Академия за вампири
Книга първа
Книга първа

Академията „Св. Владимир” не е училище като всяко друго. Скрита дълбоко в горите на щата Монтана, в нея се обучават млади вампири и техните бъдещи пазители - дампирите.
Две раси вампири населяват нашия свят. Едните, мороите, са смъртни и владеят магиите със земни елементи. Другите, стригоите, са неживи и зли – хранещи се с невинни жертви. Дампирите – полувампири, полухора, са посветили живота си на мороите като техни пазители.
Лиса Драгомир е моройска принцеса. Тя е смъртен вампир с рядка дарба и неразрушима връзка със земните магии. Лиса трябва да бъде защитавана на всяка цена от стригоите: най-опасните и всяващи страх вампири – тези, които никога не умират.
Роуз Хатауей е дампир и най-добра приятелка на Лиса, обучаваща се да бъде неин персонален пазител.
Страхът е принудил двете най-добри приятелки да избягат от „Св. Владимир". И сега, след две години на свобода, те са заловени и върнати обратно в академията. Роуз трябва да продължи своето обучение за пазител, а Лиса да се завърне към социалния живот на кралските фамилии на мороите. Но зад тежките железни врати на академията техният живот е дори в по-голяма опасност отколкото навън, защото стригоите са винаги наблизо...
Ледено ухапване
Книга втора
Книга втора

Aкaдемията „Св. Владимир“ не е училище като всяко друго. Скрита дълбоко в горите на щата Монтана, в нея се обучават млади вампири и техните бъдещи пазители – дампирите.
Две раси вампири населяват нашия свят. Едните, мороите, са смъртни и влaдеят магиите със земни елементи. Другите, стригоите, са неживи и зли – хранещи се с невинни жертви. Дампирите – полувампири, полухора, са посветили живота си на мороите като техни пазители.
Лиса Драгомир е моройска принцеса. Тя е смъртен вампир с рядка дарба и неразрушима връзка със земните магии. Роуз Хатауей е дампир и най-добра приятелка на Лиса, обучаваща се да бъде неин персонален пазител.
Любовният живот на Роуз е пълен хаос. Най-добрият й приятел Мейсън е безнадеждно влюбен в нея, а нейният страхотно изглеждащ наставник Дмитрий сякаш е хвърлил око на друга.
Голяма и изненадваща атака на стригоите над една от кралските фамилии всява смут в Академията. А за капак на всичко, най-неочаквано се появява майката на Роуз след дългогодишно отсъствие от живота й...
За авторката

Ришел Мийд (зодия Скорпион), е автор на бестселъри в класациите на New York Times и USA Today, предимно на фентъзи, както за възрастни, така и за тийнейджъри.
Родена в Мичиган, сега Ришел живее в Сиатъл, в щата Вашингтон, където се е отдала изцяло на своите три поредици. Преди писането да се превърна в нейна професия, обмисляла няколко различни насоки за своята кариера. Дипломира се във факултета по история на изкуствата в университета в Мичиган, има докторат по сравнителна религия от Западния мичигански университет и научна степен като преподавател по английски от университета във Вашингтон. Накрая решава да се посвети на писането с надеждата, че образованието й я е подготвило добре за това поприще.
Като ревностен читател Ришел винаги се е интересувала от книги за митологията и фолклор. Когато успее да се откъсне от книгите (независмо дали ги чете или пише), тя се забавлява с гледането на най-оплюваните риалити-шоута, пътува, опитва екзотични коктейли и си купува рокли, които едва ли някога ще облече. Тя е заклета любителка на кафето, нощна птица и пристрастена към всичко смешно и шантаво.
Лично мнение
Страхотна поредица, изпълнена с много изненади, обрати и определено впечатляващи събития. Героите са харизматични, всеки те грабва по свой собствен начин (като никой не може да се мери с Дмитрий и Кристиан!), предават емоциите си много силно, успяват дълбоко да оплетат читателя. Да потънеш в техния свят, четейки книгите, е изключително лесно, досущ като детска игра. Роуз е извънредно опърничава, понякога може да е забавна, но още от самото начало си личи как тя с всеки изминал ден расте и става все по-опитен и талантлив пазител. Лиса не ми е сред най-големите любимци, макар и да се вписва в челните позиции, има много проблеми, разбирам я, но за жалост не може да се състезава с другите герои, които определено грабват от раз с дивото в себе си. Ейдриън е изключително странен, луд по един притегателен начин, а пък Кристиан Озера е страхотно арогантно попълнение в сюжета. Още от първата му поява ми хареса страшно много. Дмитрий го оставих за най-накрая. Не знам какво точно да кажа за него, тъй като всичко в него е прекрасно, не идеално, в никакъв случай не и идеално. Описан е като красив, силен, много е въздържан, изключително е умен, но понякога толкова се стяга, че чак боли. Радвам се за него и Роуз, екстравагантна двойка са (не толкова захарна като Лиса и Кристиан). Мия и Мейсън също са интересни, съжалявам за смъртта на Мейс, харесвах го, а Мия е толкова злобна, забавлява по един странен начин, макар че изключително се дразня от тези слухове, които постоянно пускаше за Роуз, изключително неприятни са начините и за отмъщение, особено онова с кървавата курва. И все пак, понякога умее да е забавна, особено, когато се страхува, че Роузмари ще я удари. Интересно е какво ще се случи с Ейдриън. Това е основното в личното ми мнение за книгата. Бих могла да кажа още прекомерно много неща, но наистина не смятам, че е наложително. Книгите са омагьосващи и наистина интересни, показват един различен, много оригинален поглед над вампирите, без да бягат от истинската им същност, но и без да наблягат единствено на митовете. Ришел Мийд е добавила всичко нужно, за да стане една прекрасна поредица със силни герои, изненадващ сюжет и впечатляващи обрати. Нямам търпение за следващите книги и на български език.
Източник (за резюмета на книгите и информация за авторката) - издателство Ибис.

Паднах в краката му, стенейки от болката, която ми причиняваше.
-Нямаш право да бъдеш с друг! Нямаш право да бъдеш с друг!
[20:29:39] bye / die says: super ira rulz ya all

...beyond the new moon...- [twilight fanpire]
![[twilight fanpire] [twilight fanpire]](http://i163.photobucket.com/albums/t291/hisince/twrang7-1.png)
-

Местожителство: Little Forks Town

Re: Академия за вампири - Ришел Мийд
Книгите са невероятни. Зарибих се още с първите десет страници на първата. И особено появата на Дмитри. Пазител Беликов... Секси...
Наистина двамата с Роуз са невероятно сладка двойка. Кристиан не ми харесваше в началото, но вече все повече се пристрастявам към Озера. Лиса... Горе-долу. Понякога ме дразни, но нали все пак трябва да има някой слаб??
Наистина двамата с Роуз са невероятно сладка двойка. Кристиан не ми харесваше в началото, но вече все повече се пристрастявам към Озера. Лиса... Горе-долу. Понякога ме дразни, но нали все пак трябва да има някой слаб??

Silence.- totally fanpire

-

Местожителство: Тик-так, тик-так

О, дискусия, дискусия.
Лиса наистина е най-слаба от всички, понякога... не ме дразни, но по-скоро ме изнервя знанието, че не може да се защити, а и не ми харесва факта, че Роуз все си държи всичко в нея, за да слуша Лиса, Лиса, Лиса. Но пък Кристиан то началото го обичам. Таша от друга страна никак не я харесвам, като герой е готина, но някак си знанието, че ще вземе Дмитрий ме накара да я гледам на криво
Ти знаеш ли някой спойлер? Я, разкажи тука.
Лиса наистина е най-слаба от всички, понякога... не ме дразни, но по-скоро ме изнервя знанието, че не може да се защити, а и не ми харесва факта, че Роуз все си държи всичко в нея, за да слуша Лиса, Лиса, Лиса. Но пък Кристиан то началото го обичам. Таша от друга страна никак не я харесвам, като герой е готина, но някак си знанието, че ще вземе Дмитрий ме накара да я гледам на криво
Ти знаеш ли някой спойлер? Я, разкажи тука.

![[twilight fanpire] [twilight fanpire]](http://i163.photobucket.com/albums/t291/hisince/twrang7-1.png)
-

Ами... Кристиан къса с Лиса, както ти казах. По принцип се появява една мадама, която използва внушението и внушава на Лиса, че трябва да пие, пуши и т.н. И това става. Кристиан решава нещо от рода на това, че тя вече не го иска и го направи само и само, за да го разкара от живота си. И късат. Поне така разбрах от момичето, което ми разказа. Друго нещо, за което се сещам сега е в третата книга. Татяна казва на Лиса, че Ейдриън и Лиса ще бъдат заедно (ще се женят). Трябва да видиш физиономията на Роуз, когато го чува. Залях се от смях..

-

Татяна е време да я свалят от власт, усещам.
Не ме топли особено.
А иначе коя пък ще е тази, която да го внуши на Лиса? Странно звучи. Пък и щом е тази причината, значи пак ще се съберат, няма къде да идат. Лиса и Кристиан, колкото и пренебрегващи Роуз да са, са си един за друг. Пък и Кристиан е ужасно готин, не може да участва още по-малко в книгите. Не, не.
Аз пък имам странна теория за превръщането на Димка в стригой. Нали можело да има лек и ми хрумна една луда теория, прекалено е захарна, за да е истина, но все пак.
А иначе коя пък ще е тази, която да го внуши на Лиса? Странно звучи. Пък и щом е тази причината, значи пак ще се съберат, няма къде да идат. Лиса и Кристиан, колкото и пренебрегващи Роуз да са, са си един за друг. Пък и Кристиан е ужасно готин, не може да участва още по-малко в книгите. Не, не.
Аз пък имам странна теория за превръщането на Димка в стригой. Нали можело да има лек и ми хрумна една луда теория, прекалено е захарна, за да е истина, но все пак.

-

Каква?
Ох.. Аз мога да ти разкажа много неща, които знам, ама сигурно няма да ти е интерсно като ги четеш. Иначе и ние си имаме теории..
Ох.. Аз мога да ти разкажа много неща, които знам, ама сигурно няма да ти е интерсно като ги четеш. Иначе и ние си имаме теории..

-

каня ѝ се на тази поредица от много време.
чувала съм страшно различни мнения за книгите, кои от кои по-лоши
не мога да изкажа мнение, не съм особено запозната.
но, по дяволите, вампири със славянски имена са ми слабост, така че може да ги започна =)
чувала съм страшно различни мнения за книгите, кои от кои по-лоши
не мога да изкажа мнение, не съм особено запозната.
но, по дяволите, вампири със славянски имена са ми слабост, така че може да ги започна =)

Night will fall and darkness will rise when a good man goes to war
Demons run and count the cost
Battle is won but the child is lost
Night will fall and drown in silent, when a good man goes to war
Friendship dies and true love lies

Night will fall and darkness will rise when a good man goes to war
Demons run and count the cost
Battle is won but the child is lost
ex devil_girl666
Patience.- Last of the Wilds

-

Местожителство: Gallifrey

Няма да съжаляваш. Наистина си заслужава! 

-

Да, на мен ме действа ужасно зарибяващо
Дръпнала съм си 3 книга и мисля да започна да я слушам скоро, защото не ми се чака до май месец(тогава излиза третата нали?!
)
Гледам сте говорили за теории... аз ако разкрия какво си мисля като продължение...
Дръпнала съм си 3 книга и мисля да започна да я слушам скоро, защото не ми се чака до май месец(тогава излиза третата нали?!
Гледам сте говорили за теории... аз ако разкрия какво си мисля като продължение...
Hermigirlb- totally fanpire

-

Местожителство: В страната на сънищата
Давай.. И не знам кога излиза третата - още не са обявили някаква конкретна дата!

-

Ако някой не е чел втората по добре да не чете
- Spoiler:
- Ами там със списъците на стената... мисля, че Исая и Елена все пак може и да са се обадили на някой по-главен или са споменали за пленниците. Мисля си, че и ще тръгнат да преследват Роуз или Лиса(или понеже Роуз е убила стригоите, или понеже Исая говореше, че Драгомир са малка фамилия) та така ще нападнат и двете или нещо от сорта...
А Рени като спомена теорията си, че Димка ще става стригой и се сетих какво може да стане между Роуз и него...

-

Нали се говори, че имало лек за Димка от съдбата му на стригой, но пък ако има лек, той пак ще стане дампир, няма да остане вампир. Чудно ми е каква е уловката в превръщането му, имам теория, но ще я запазя за по-нататък.
Хах, то се случва малко преди да стане стригой, ако говориш за това, за което си мисля
Списъците на стената, хм... притесняват ме, със сигурност стригоите ще тръгнат след последната Драгомир, но ми е интересно как и най-вече защо. Ясно е, че просто искат да избиват морои, но може и да има нещо повече.
Третата книга излиза май, но няма дата все още. Аз нямам търпение за нея, ще е страхотна!
Хах, то се случва малко преди да стане стригой, ако говориш за това, за което си мисля
Третата книга излиза май, но няма дата все още. Аз нямам търпение за нея, ще е страхотна!

-

Дам.. Тя е интересна - можете да бъдете сигурни. Когато Димка става стригой, Роуз отива да го убие, но той я оттвлича. Роуз трябва да отиде в затвора при Виктор, за да разбере какво точно знае брат му за превръщането от стигой обратно в дампир (само той знае нещо), а Виктор според мен много ще се дърпа, но най-накрая ще успее да измъкне нещо. Беше много смешно в края на третата книга Лиса казва, че Роуз обича повече Дмитри, а в края на четвъртата - Димка, че Роуз обича повече Лиса от него.

-

Тази сниги ме зарибиха още в първите страници на пъвата част. Написана е страхотно , а и сюжет се отличава от другите с това , че също се пише за вампири , но има разклонение в разновидността им.Лично на мен най - много ми харесва Роуз , не само защото е главен герой , ами просто има нещо готино и специално в нея!!!

bloody_girl4e- twinerd

-

Местожителство: there where the love is everywhere
А кога Димка става стригой и защо? 

-

Страница 1 от 15 • 1, 2, 3 ... 8 ... 15 
Similar topics» Филм Академия за вампири
» Вампири
» Вампири